Activiteiten in de Provence


De Provence (en vooral de Côte d'Azur) kent eenieder van de 'Middellandse Zee, zo blauw, zo blauw'. Maar er is zo veel meer te zien. De helderheid van het licht, maar ook de rust, die nog steeds te vinden is in de kleinere plaatsjes in het binnenland, lokken velen naar het zonnige zuiden van Frankrijk. Veel kunstenaars en hun werken zijn in de Provence terechtgekomen. Dit levert veel 'joie de vivre' en kunst aan de kust op.

Kunsthistorische Rondleidingen
In diverse musea in de Provence (o.a. in Nice, St Tropez, Antibes, Vence) zijn verschillende rondleidingen mogelijk. Dit kan de vaste collectie of een tijdelijke tentoonstelling behelzen. Deze rondleidingen duren gemiddeld ruim een uur.

Op verzoek wordt de serie 'In het spoor van…..' voortgezet. Dit betekent dat ook dit jaar weer een aantal rondleidingen rondom diverse kunstenaars gepland staan. Men kan zich opgeven voor een rondleiding (groep max. 15 personen). Bij minder dan 8 personen worden de rondleidingen geannuleerd en krijgt u bericht, tenzij anders is vermeld.
Kijk op de pagina kunstgrepen Provence voor een greep uit het aanbod. Neem contact op voor de geplande rondleidingen of voor het organiseren van een rondleiding op maat.
Kunsthistorische Lezingen
Er zijn lezingen op het gebied van architectuur, beeldende kunst en kunstnijverheid. Het onderwerp en de lengte zijn deels afhankelijk van de wens van de toehoorders. Het kan zowel gaan over een algemeen of specifiek kunst (historisch) onderwerp (bijv. keramiek, kunststromingen, beelden, architectuur) als over een specifieke kunstenaar (bijv. Picasso, Chagall, Léger). In principe duren de lezingen 1½ à 2 uur.
Kijk op de pagina kunstgrepen Provence voor een greep uit het aanbod. Neem contact op voor de geplande lezingen of voor het organiseren van lezingen op maat.
Kunsthistorische Cursussen
U kunt cursussen volgen op diverse gebieden. Tijdens deze cursussen wordt dieper op bepaalde kunsthistorische onderwerpen ingegaan dan tijdens een lezing. Elke cursus gaat gepaard met één of meerdere museumbezoeken. Voor 2008 loopt de cursus 'capita selecta' en de cursus 'in het spoor van…' (minimaal 10, maximaal 15 deelnemers).
Neem contact op voor de geplande cursussen of voor het organiseren van cursussen op maat.
Kunsthistorische Reizen
Neem contact op voor de geplande reizen of voor het organiseren van reizen op maat
Maatwerk
Voor alle bovenstaande activiteiten is maatwerk mogelijk. Dit betekent:

  • U kunt uw eigen groep samenstellen en in overleg een programma maken. Dit kan een rondleiding, lezing of cursus en zelfs een reis zijn.
  • U kunt dan in overleg de lengte en inhoud van een rondleiding, lezing, cursus of reis variëren. U kunt kiezen voor bepaalde combinaties rondom een thema. Bijvoorbeeld: een inleiding over de Franse stroming Nouveau Réalisme met een bezoek aan Musée d'Art Moderne et Contemporaine in Nice. Of u kunt samen met Lèneke een korte of langere kunstcursus samenstellen, op basis van bestaande lezingen en rondleidingen. Bijvoorbeeld: kunstenaars in de Provence, waarbij verschillende inleidingen m.b.t diverse kunstenaars worden gegeven in combinatie met museumbezoek.
  • Of wat dacht u van het samenstellen van uw eigen groep om daarmee een kunstreis naar de Provence te maken? U kunt dan kiezen voor een aantal rondleidingen al of niet gecombineerd met inleidingen.
Neem contact op met Lèneke Knipscheer voor het organiseren van een activiteit op maat.
Terug naar boven